Over ons

Wie?

Muzikaal Capelle wordt halverwege 2016 opgericht door twee jonge muzikanten uit Capelle aan den IJssel. De passie voor muziek ontstaat ergens in de jaren negentig als de heren lid worden van de lokale muziekvereniging. Naast het meespelen binnen diverse afdelingen van de vereniging zijn de heren op diverse functies actief binnen het (dagelijks) bestuur. Hierdoor ontstaat dan ook het idee voor Muzikaal Capelle.

Wat?

Muzikaal Capelle is een platform voor muzikanten, muziekliefhebbers en muziekgroepen uit de gemeente Capelle aan den IJssel. Het platform bestaat uit de website muikaalcapelle.nl en diverse social-media kanalen als Facebook en Instagram. De website draait om de drie pijlers "leren, spelen en luisteren" en is bedoeld voor iedere Capellenaar die iets met muziek heeft. Muzikaal Capelle is er voor iedere Capellenaar maar onderscheidt de doelgroepen op basis van de drie pijlers.

Leren: richt zich op Capellenaren die een instrument willen leren bespelen, zangles willen volgen of muziek willen leren maken. Naast traditionele muzieklessen zal er ook ruimte zijn voor bijvoorbeeld DJ-workshops of andere vormen van muziek maken. Op dit gedeelte van de website kun je eenvoudig oriënteren binnen het complete Capelse aanbod docenten, zangscholen, muziekinstrumenten of muziekscholen.

Spelen: is bedoeld voor Muzikanten die al enige ervaring hebben met het maken van muziek en op zoek zijn naar een geschikte samenspeelgroep, koor, orkest, ensemble of andersoortige muziekgezelschap. Op dit deel van de website oriënteer je eenvoudig binnen het complete aanbod van muziekaanbieders in de gemeente.

Luisteren: of je nu zelf muziek maakt of niet, iedereen luistert graag naar muziek. Het bijwonen van een live concert, optreden of festival is natuurlijk nog veel leuker dan het beluisteren van een CD of mp3-tje. Dit gedeelte van de website toont het complete overzicht van muzikale activiteiten, concerten en festivals binnen Capelle aan den IJssel.

Muzikaal Capelle richt zich op twee belangrijke doelgroepen:

  1. De bezoekers van de website
  2. De aanbieders van muzikale activiteiten, muziekeducatie, verenigingen, bedrijven en overige aanbieders van muziek-gerelateerde zaken.
Om de website vooral aantrekkelijk te houden en zo compleet mogelijk te zijn in informatievoorziening worden de drie pijlers verrijkt met interessante video's, columns, advertenties en artikelen. Muzikaal Capelle zal bekend staan als een website met eigentijdse uitstraling, up-to-date content en informatie. Het is een platform waar je als bezoeker eindeloos kunt rondkijken en je vermaakt.

Waar?

Alle activiteiten van Muzikaal Capelle vind je terug op de website, instagram en facebook.

Waarom?

Wie bijvoorbeeld kijkt naar de website of facebookpagina van een vereniging merkt al snel op dat de volgers van deze pagina bestaan uit leden, oud-leden of familie van leden. Op zich is dit niet erg maar hiermee bereik je natuurlijk niet het gewenste resultaat wanneer je bijvoorbeeld een optreden aankondigt of nieuwe leden wilt werven. Omdat het als vereniging vanwege financiële middelen vaak moeilijk is om een doelgroep te bereiken is het belangrijk om krachten te bundelen...

Ander voorbeeld: Je wilt een muziekinstrument gaan bespelen. Waar ga je nu oriënteren voor het juiste instrument of de juiste aanbieder? Google toont vaak wel een overzicht van aanbieders in de buurt maar dit is niet altijd betrouwbaar en verre van handig. Daarnaast moeten kleine zelfstandige aanbieders opboksen tegen de grote jongens met "enorme" advertentiebudgetten en worden om die reden niet getoond in de zoekresultaten. Ga je voor het vergelijken van muziekles nu echt vier websites raadplegen om te kijken welke aanbieder het meest geschikt is?

Het gebruik van Muzikaal Capelle is zowel voor de bezoeker als de aanbieder geheel gratis.

Wanneer?

De ontwikkeling van Muzikaal Capelle zal een continu proces zijn en waarschijnlijk zijn we nooit helemaal klaar omdat het muzikale landschap binnen de gemeente ook continu zal veranderen en we tevens willen blijven innoveren. Omdat de omvang van Muzikaal Capelle enorm is zal de website in fases opgeleverd worden, te beginnen met de pijler "leren" om de twee andere pijlers op een later moment toe te voegen.